Asda, Halesowen

  • Client:

    Asda

  • Location:

    Halesowen

  • Contracor:

    Bowmer & Kirkland

  • Value:

    £21 million

Project overview

The large Asda supermarket was enhanced with a six storey car park used primarily for the Asda shoppers and incorporated a steel frame with composite floors and perimeter facia steelwork and enclosures with two spiral entry and exit ramps leading to each floor level.

The main Asda store was built within the basement area which had a contiguous augured piled retaining wall and the foundations for the frame were taken down to the firm rock at a depth of 1 metre below ground level.

Significant value engineering was undertaken on this scheme in terms of the foundations and steel frame, ultimately saving in the region of two million pounds for the client.

9001
14001
constructionine
bsi
ace
ssip
Construction Excellence National Awards

Copyright © 2021. HSP Consulting. All Rights Reserved. Localflow